Országos Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencia

Tisztelt Partnerünk!

 vagyongazd logó

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves munkatársait az immár sokadik alkalommal az É+L Kongresszus és Konferenciaszervező Kft. közreműködésével megrendezésre kerülő Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferenciára.
Jelenleg is szakmai szervezetek és szaktekintélyek segítségével szeretnénk elérni a téma iránt érdeklődőket.
A mostani rendezvényünk célja az önkormányzati gazdálkodásban bekövetkezett változások és tapasztalatok bemutatása.
Az önkormányzatok feladatfinanszírozásának bevezetése új helyzet elé állította az önkormányzatokat. A kötelező feladatok ellátására juttatott normatív hozzájárulás szűkössége miatt az önkormányzatok egyre inkább rákényszerülnek saját bevételek terhére annak kiegészítésére. Ennek következtében azonban csökken az önként ellátható feladatok forrása, ami a lakosság elégedetlenségéhez vezethet. A bevételek növelésének kényszere miatt felerősödött az önkormányzatok vagyongazdálkodásának jelentősége. A 2000-es évek válságos időszakában elfogytak a vagyonátadáskor kapott szabadon értékesíthető vagyonelemek, a fennmaradáshoz egyre nagyobb jelentősége van a tudatos vagyongazdálkodásnak. A sikeres önkormányzatok jelentős saját bevétellel rendelkeznek, ami mögött egy tudatos vagyongazdálkodási tevékenység áll, de a vagyon csökkenése ezeket a sikereket is veszélyezteti.
A konferencia célja az, hogy felhívjuk a figyelmet a tudatos vagyongazdálkodás jelentőségére, amely hozzájárul:

 a település lakosságmegtartó erejének növeléséhez
 a település fejlesztéséhez
 a környezet rendben tartásához,
 a termőföld jobb kihasználásához,
 a helyi munkaerő foglalkoztatásához,
 a munkahelyteremtéséhez, az önfoglalkoztatás erősítéséhez
 a helyi termékek részarányának növeléséhez,
 a szemléletformáláshoz

A konferencia előadói a vagyongazdálkodás aktuális feltételrendszere mellett bemutatják a településeken megismerhető jó gyakorlatot és azokat az eszközöket, amelyek segítségével az önkormányzatok tevékeny részt vállalhatnak a települések fejlesztésében, önfenntartó képességének a javításában. A konferencia keretében bemutatjuk a vagyongazdálkodás tapasztalatait és az aktuális lehetőségeket.

 Védnök: Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke

A konferencia időpontja: 2017. március 10.

A konferencián és a konferenciával lehetőséget kívánunk biztosítani ahhoz, hogy a témakör iránt érdeklődő polgármesterek, jegyzők, a polgármesteri hivatalok pénzügyi és adózási vezetői és munkatársai, az önkormányzati cégek szakemberei, könyvvizsgálók, pénzügyi, számviteli és adózási szakértők naprakész információkat kapjanak az őket érintő aktuális kérdésekről, elméleti és gyakorlatorientált megközelítésben egyaránt.

A referátumok mellett lehetőség van 15-20 perces előadások bejelentésére, amelynek elfogadásáról a beküldött kivonatok alapján a szervező bizottság dönt.

Az absztrak benyújtás határideje: 2017. február 28.

Kérjük, hogy a beküldéskor a következő sorrendet kövesse:

Szerző(k)

Megjelentetni kívánt titulus

Munkahely(ek)

Előadás címe

8-10 soros összefoglaló

A Országos Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferenciára online jelentkezésre is van lehetőség.

 Őszintén reméljük, hogy a konferenciánk céljai és programjai felkeltették személyes és szakmai érdeklődésüket.

 

Szíves tájékoztatásul mellékeljük a 2017. évi rendezvénynaptárunkat, mellyel szeretnénk Sikeres és Boldog Új Évet kívánni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.