Határidős pályázatok

A felvitel ideje: 2015. május 10.
Pályázati kiírás a Magyar Vese-Alapítvány Hársing László és Taraba István díjára

A Magyar Vese-Alapítvány 1999-ben két tudományos díjat alapított nephrologiával foglalkozó fiatal szakemberek számára: a Hársing László díjat elméleti, a Taraba István díjat klinikai nephrologiai oktató, kutató vagy betegellátó tevékenység elismerésére.

Az Alapítvány ezennel tizenhatodik alkalommal hirdet nyilvános pályázatot e két díj elnyerésére. Pályázatot nyújthat be minden hazai szakember, akinek nephrologiai aktivitása kiemelkedő és beadáskor a pályázó 45 éves kornál fiatalabb.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó életrajzát és részletes leírását annak, hogy milyen tevékenységgel járult hozzá a vesegyógyászat fejlődéséhez. Ez lehet önálló tudományos eredmény, új módszer leírása vagy bevezetése, intézmény létrehozása és így tovább.

A pályázatot az Alapítvány elnökének kell megküldeni 2015. szeptember 30-ig e-mailen.

Forrás és további információ: Nephrologia.hu


A felvitel ideje: 2015. június 22.
Hogyan élnek a prosztatarákos betegek? Országos Sajtópályázat

Több ezren élnek prosztatarákos betegként közöttünk. Hogyan élnek? Hányan gyógyulnak meg? Hogyan alakulnak a kezelések fényében az életkilátásaik? Milyen lehetőségek vannak ma, s milyen irányba halad a betegség kezelése? A Gyógyulj Velünk Egyesület, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság, a Magyar Urológus Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a Janssen-Cilag támogatásával pénzdíjas médiapályázatot hirdet: az egész országból várják a cikkeket, interjúkat, riportokat a prosztatarákos betegekről.

Hogyan él, hogyan gyógyul, miben bízhat ma egy prosztatarákos beteg? Mikor és miben tud ma segíteni a sebészet, az onkológia, az urológia és miben nem? E kérdésekre várja a tapasztalatokat az ország minden részéből a Gyógyulj Velünk Egyesület, amely célul tűzte ki, hogy több szó essen a prosztatarákról, a betegekről és kezelésükről, az átmeneti és tartós mellékhatásokról, a gyógyulásról vagy az áttétekkel való együttélésről, a betegek félelmeiről és reményeiről.

Az egyesület 800 ezer forint összdíjazást tűz ki a pályázóknak. Pályázni újságban vagy honlapon megjelent cikkel, rádióban, televízióban sugárzott riportokkal lehet. Nincs műfaji kötöttség: tudósítás, interjú, riport egyaránt eséllyel indul. A cél kettős: országszerte minél több prosztatarákos beteg megnyilvánulhasson, s minél többen ismerjék meg a mai orvosi lehetőségeket és korlátokat. A kiírók háttér-információkkal, interjúk szervezésével az egész ország területén segítséget nyújtanak betegegyesületi, szakorvosi kapcsolatokkal az újságíróknak.

A pályázatok beérkezési határideje: 2015. október 12. éjfél.
 

Forrás és további információ: Muosz.hu


A felvitel ideje: 2015. augusztus 17.
Az ország legszebben mosolygó osztálya - pályázat

A dm pályázatot hirdet magyarországi általános iskoláknak, hogy így hívja fel a figyelmet a fogápolás fontosságára: a mosolygó fogacskákat megmutató elsős diákok között 10.000 db fogápolási kezdőcsomagot osztanak szét, két osztályt pedig külön jutalmaznak.

Fődíjként az egyik nyertes osztály egynapos ingyenes fogászati szűrést kap ajándékba az iskolájában, a másik nyertes osztály pedig osztálykirándulást nyer a Minipolisz interaktív gyerekvárosba. Az idei évben a kampány kiegészítéseként négy hétvégén keresztül programokkal és meglepetésekkel várja a dm a Minipoliszba látogató családokat.

A mosolygós osztályképeket 2015. szeptember 14. és október 18. között lehet feltölteni
 

Forrás és további információ: Mosolygofogacskak.hu


A felvitel ideje: 2015. augusztus 19.
Praxisjog vásárlás pályázat 2015

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására

A támogatás célja a praxisjoggal nem rendelkező háziorvosok részére a praxisjog megvásárlásához vissza nem térítendő támogatás nyújtása a háziorvosi életpályán való elinduláshoz/újrainduláshoz. A praxisjogukat értékesíteni kívánó háziorvosok pótlása, annak érdekében, hogy a betöltetlen szolgálatok száma csökkenjen, illetve ne növekedjen, a lakosság folyamatos háziorvosi ellátása biztosított legyen, így a háziorvosi ellátás magasabb színvonalon működjön.

A pályázat benyújtási határideje: folyamatos, legkésőbb 2015. október 31-ig

Forrás és további információ: Oep.hu


A felvitel ideje: 2015. június 22.
Egészség Filmfesztivál - pályázat

A 2016. március 14. és 19. között megrendezendő International Health Film Festival – ImagéSanté (Nemzetközi Egészség Filmfesztivál – Egészség Kép) versenyprogramjában való részvételre hirdetnek pályázatot a fesztivál szervezői. A belgiumi Liége-ben nagyjából száz film és dokumentumfilm mutatkozik be 2016 tavaszán. Olyan filmekkel lehet pályázni, amelyek legalább 15, de legfeljebb 90 percesek, és 2015. január 1. után készültek. Csak angol vagy francia felirattal ellátott filmekkel lehet pályázni. 

Pályázati határidő: 2015. november 1.

Forrás és további információ: Kulturpont.hu


A felvitel ideje: 2015. szeptember 29.
Pályázat a gyógyszerhamisítás ellen diákoknak - Fűben, fában orvosság... és a neten?

Hallottál már arról, hogy létezik hamis gyógyszer? Találkoztál már a neten hamis gyógyszert áruló illegális weboldalakkal? Tudod, hogy a bizonytalan eredetű gyógyszerek megvásárlásával az életedet veszélyeztetheted és a szervezett bűnözést támogatnád? Hallottál arról, hogy a gyógyszerhamisítás bűncselekmény?

Egy gyógyszer kifejlesztése nagyon komoly kutatómunkát igényel, forgalomba is csak a hatóság engedélyével kerülhet. Interneten pedig csak az e célból hivatalosan regisztrált gyógyszertárak árulhatják. Ennek ellenére sajnálatos módon egyre több a hamis gyógyszert kínáló illegális weboldalak száma. A hamis gyógyszer fogyasztása nagyon veszélyes, mert az az emberi életet, egészséget veszélyezteti. Ráadásul a gyógyszert ellenőrzött körülmények között kell fejleszteni, gyártani, forgalmazni, ez a feltétel a hamis gyógyszereknél nem érvényesül, ezért is kerülhetnek olcsóbban forgalomba az illegális csatornákon keresztül, és így aki megvásárolja, a szervezett bűnözést támogatja.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT ) kreatív pályázatot hirdet 14-18 év közötti középiskolások számára, melynek célja a hamis gyógyszer veszélyeire való figyelemfelhívás.

Pályázhatsz a témában készített
• fotóval,
• fotósorozattal, vagy
• maximum 3 perces filmmel,
• képregénnyel.

Pályázati határidő: 2015. november 15.

Forrás és további információ: Hamisitasellen.hu


A felvitel ideje: 2015. július 23.
B. Braun Aesculap Cikkíró Pályázat 2015

Az Akadémiai Kiadó, a B. Braun és a Magyar Sebész Társaság a tavalyihoz hasonló sikeres fogadtatásban bízva 2015-ben is meghirdeti cikkíró pályázatát. 

A pályázat témája: technikai újdonságok, innovációk a hasi sebészetben 

Fődíj: nettó 250.000 Ft. 

A pályázatok beérkezésének határideje: 2015. november 30. 

Forrás és további információ: Mst.hu


A felvitel ideje: 2015. május 10.
AbbVie Pályázat szakmai/tudományos rendezvényen történő részvételre

Az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft. pályázatot hirdet egészségügyi szakemberek részére. A pályázat célja a magyar egészségügy szakmai?tudományos fejlődésének támogatása, a betegellátás színvonalának javítása az orvosok, gyógyszerészek, egszségügyi szakemberek oktató, gyógyító és tudományos munkájának, szakmai továbbképzésének támogatásán keresztül.

1. Pályázni jogosultak köre:
Oktató, gyógyító munkát végző orvos, gyógyszerész vagy egyéb egészségügyi szakember

2. A pályázat tárgya: 
Hazai és külföldi szakmai és tudományos kongresszuson, rendezvényeken történő részvétel támogatása, továbbá egészségügyi szakemberek részére szervezett tanfolyamon való részvétel támogatása.

4. A Pályázat benyújtási határideje:
A pályázati kiírás megjelenésétől 2015. december 1. napjáig lehet bejelenteni. 
 

Forrás és további információ: Jacsomedia.hu


A felvitel ideje: 2015. szeptember 29.
Pályázati felhívás a Semmelweis Garancia Védjegy odaítélésére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és a Nemzeti Betegfórum a társadalom - egészségügyben tevékenykedő civil szervezetek részére történő adományozás iránti - bizalmának erősítése céljából alakította ki a Semmelweis Garancia Védjegy (SGV) működésének kereteit.

A pályázók az OBDK koordinálásával működtetett Semmelweis Garancia Védjegy oldalon szereplő nyomtatványok és kapcsolódó dokumentumok benyújtásával önkéntes, saját nyilatkozataik szerinti vállalás alapján 2 évig ingyenesen használhatják a Védjegyet, melynek odaítéléséről az azt működtető és fenntartó tagokból álló Semmelweis Garancia Védjegy Bizottság dönt. Az SGV elnyerésére a civil szervezetek 2015. március 23-ától folyamatosan pályázhatnak.

A Védjegybirtokos a Semmelweis Garancia Védjegyet jogosult kommunikációs tevékenysége során logóként használni, PR és promóciós anyagain, illetve honlapján, az elektronikus és nyomtatott médiában feltüntetni, megjeleníteni.
 

Forrás és további információ: Semmelweisgaranciavedjegy.hu


A felvitel ideje: 2015. február 2.
B.Braun Medical Kft. hallgatói ösztöndíj pályázat 2015.

A Pro Progressio Alapítvány a B. Braun Medical Kft. támogatásával pályázatot hirdet a műszaki tanulmányokat folytató Bsc, MSc, PhD hallgatók részére ösztöndíj elnyerésére.

1./ Kutatási téma: orvostechnikai kutatás-fejlesztés: Orvosi készülékekben használható modern fejlesztési technológiák lehetőségeinek vizsgálata

2./ Az ösztöndíj elnyerésének feltételei:
Folyamatban lévő tanulmányok villamosmérnöki/informatikai karon (BSC, MSC, PhD)
C/C++/ Java/Javascript/ model bázisú programozási ismeretek
Angol nyelvtudás
Orvostechnikai területen szerzett tapasztalat előny

A pályázat beadásának határideje: 2015 során  folyamatosan várjuk a pályázatokat.

Forrás és további információ: Progressio.hu


A felvitel ideje: 2013. szeptember 18.
Nemzeti Agykutatási Program támogatása

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet ,,Nemzeti Agykutatási Program támogatása'' (KTIA_NAP_13) címmel.

A támogatás célja a ,,B'' alprogram keretében a  hazai agykutatói állomány bővítése külföldről hazatérő kutatók beilleszkedésének támogatásával.

A pályázatok benyújtása a ,,B'' alprogram keretében 2013. november 1. napjától folyamatosan a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2017.01.01 napjáig lehetséges.

Forrás: Nfu.hu