Határidős pályázatok

A felvitel ideje: 2015. június 22.
,,Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása'' című felhívás

A pályázati felhívás célja, hogy meglévő, elavult, ezáltal jelentős energia fogyasztónak tekinthető egészségügyi eszközök cseréjéhez kötött modern, alacsonyabb energia-felhasználású CT, MRI, RTG berendezések beszerzésével segítse elő az egészségügyi intézmények energiafelhasználásának csökkenését.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 9 milliárd forint.

Jelen pályázati kiírás keretében a közfinanszírozott egészségügyi szakellátást nyújtó fekvő- és/vagy járó beteg költségvetési szervek, az egyházi kórházak, valamint az egyetemek pályázhatnak.

A pályázatok benyújtása az alábbi időpontokban lehetséges.

Benyújtás napjai:
1. szakasz – Kizárólag CT és MRI berendezések beszerzésére nyújtható be pályázat 
2015. augusztus 4.
2015. augusztus 5.

2.  szakasz - Kizárólag röntgen berendezések beszerzésére nyújtható be pályázat
2015. augusztus 18.

Forrás és további információ: Kisalfold.hu


A felvitel ideje: 2015. július 30.
Pályázat az asztmás és COPD-s betegek inhalációs kezelése során szerzett tapasztalataim témakörben

Az idén 20 éves Magyar Asztma Nővérek Országos Egyesülete a 2015. szeptember 26-án Budapesten megrendezésre kerülő Jubileumi Konferenciája alkalmából az egyesületi tagok részére pályázatot hirdet az asztmás és COPD-s betegek inhalációs kezelése során szerzett tapasztalataim témakörben.

A pályamunkákat 10 perces előadás formájában kérjük elkészíteni Power Point vagy Prezi használatával.

A díjazott pályamunkákat a konferencián elhangzott előadást követően közlésre alkalmas kézirat formába átdolgozva is kérjük benyújtani.

Pályázati határidő: 2015. augusztus 15..
 

Forrás és további információ: Asztmanover.hu


A felvitel ideje: 2015. július 21.
BetegEdukációs Projektek Versenye

A verseny célja:
Megtalálni a legjobb hazai betegedukációs projekteket valamint, hogy a betegedukáció kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítani

Betegedukációs programok fajtái:
- betegtájékoztató, a betegséggel/kezeléssel kapcsolatos tudásszintet növelő edukációs programok (awareness, adherencia)
- terápiahűséget növelő edukációs programok (compliance)
- komplex terápia-támogató programok edukációs elemei
- életmód változást támogató edukációs programok

A verseny során a zsűri komplexen értékeli a projekteket, ötvözve a kreativitást, az újszerűséget, a stratégiai gondolkodást, a kivitelezés minőségét és a hatékonyság szempontjait.

Nevezési határidő: 2015. szeptember 1.
 

Forrás és további információ: Kreativ.hu


A felvitel ideje: 2015. május 10.
Pályázati kiírás a Magyar Vese-Alapítvány Hársing László és Taraba István díjára

A Magyar Vese-Alapítvány 1999-ben két tudományos díjat alapított nephrologiával foglalkozó fiatal szakemberek számára: a Hársing László díjat elméleti, a Taraba István díjat klinikai nephrologiai oktató, kutató vagy betegellátó tevékenység elismerésére.

Az Alapítvány ezennel tizenhatodik alkalommal hirdet nyilvános pályázatot e két díj elnyerésére. Pályázatot nyújthat be minden hazai szakember, akinek nephrologiai aktivitása kiemelkedő és beadáskor a pályázó 45 éves kornál fiatalabb.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó életrajzát és részletes leírását annak, hogy milyen tevékenységgel járult hozzá a vesegyógyászat fejlődéséhez. Ez lehet önálló tudományos eredmény, új módszer leírása vagy bevezetése, intézmény létrehozása és így tovább.

A pályázatot az Alapítvány elnökének kell megküldeni 2015. szeptember 30-ig e-mailen.

Forrás és további információ: Nephrologia.hu


A felvitel ideje: 2015. június 22.
Hogyan élnek a prosztatarákos betegek? Országos Sajtópályázat

Több ezren élnek prosztatarákos betegként közöttünk. Hogyan élnek? Hányan gyógyulnak meg? Hogyan alakulnak a kezelések fényében az életkilátásaik? Milyen lehetőségek vannak ma, s milyen irányba halad a betegség kezelése? A Gyógyulj Velünk Egyesület, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság, a Magyar Urológus Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a Janssen-Cilag támogatásával pénzdíjas médiapályázatot hirdet: az egész országból várják a cikkeket, interjúkat, riportokat a prosztatarákos betegekről.

Hogyan él, hogyan gyógyul, miben bízhat ma egy prosztatarákos beteg? Mikor és miben tud ma segíteni a sebészet, az onkológia, az urológia és miben nem? E kérdésekre várja a tapasztalatokat az ország minden részéből a Gyógyulj Velünk Egyesület, amely célul tűzte ki, hogy több szó essen a prosztatarákról, a betegekről és kezelésükről, az átmeneti és tartós mellékhatásokról, a gyógyulásról vagy az áttétekkel való együttélésről, a betegek félelmeiről és reményeiről.

Az egyesület 800 ezer forint összdíjazást tűz ki a pályázóknak. Pályázni újságban vagy honlapon megjelent cikkel, rádióban, televízióban sugárzott riportokkal lehet. Nincs műfaji kötöttség: tudósítás, interjú, riport egyaránt eséllyel indul. A cél kettős: országszerte minél több prosztatarákos beteg megnyilvánulhasson, s minél többen ismerjék meg a mai orvosi lehetőségeket és korlátokat. A kiírók háttér-információkkal, interjúk szervezésével az egész ország területén segítséget nyújtanak betegegyesületi, szakorvosi kapcsolatokkal az újságíróknak.

A pályázatok beérkezési határideje: 2015. október 12. éjfél.
 

Forrás és további információ: Muosz.hu


A felvitel ideje: 2015. június 22.
Egészség Filmfesztivál - pályázat

A 2016. március 14. és 19. között megrendezendő International Health Film Festival – ImagéSanté (Nemzetközi Egészség Filmfesztivál – Egészség Kép) versenyprogramjában való részvételre hirdetnek pályázatot a fesztivál szervezői. A belgiumi Liége-ben nagyjából száz film és dokumentumfilm mutatkozik be 2016 tavaszán. Olyan filmekkel lehet pályázni, amelyek legalább 15, de legfeljebb 90 percesek, és 2015. január 1. után készültek. Csak angol vagy francia felirattal ellátott filmekkel lehet pályázni. 

Pályázati határidő: 2015. november 1.

Forrás és további információ: Kulturpont.hu


A felvitel ideje: 2015. július 23.
B. Braun Aesculap Cikkíró Pályázat 2015

Az Akadémiai Kiadó, a B. Braun és a Magyar Sebész Társaság a tavalyihoz hasonló sikeres fogadtatásban bízva 2015-ben is meghirdeti cikkíró pályázatát. 

A pályázat témája: technikai újdonságok, innovációk a hasi sebészetben 

Fődíj: nettó 250.000 Ft. 

A pályázatok beérkezésének határideje: 2015. november 30. 

Forrás és további információ: Mst.hu


A felvitel ideje: 2015. május 10.
AbbVie Pályázat szakmai/tudományos rendezvényen történő részvételre

Az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft. pályázatot hirdet egészségügyi szakemberek részére. A pályázat célja a magyar egészségügy szakmai?tudományos fejlődésének támogatása, a betegellátás színvonalának javítása az orvosok, gyógyszerészek, egszségügyi szakemberek oktató, gyógyító és tudományos munkájának, szakmai továbbképzésének támogatásán keresztül.

1. Pályázni jogosultak köre:
Oktató, gyógyító munkát végző orvos, gyógyszerész vagy egyéb egészségügyi szakember

2. A pályázat tárgya: 
Hazai és külföldi szakmai és tudományos kongresszuson, rendezvényeken történő részvétel támogatása, továbbá egészségügyi szakemberek részére szervezett tanfolyamon való részvétel támogatása.

4. A Pályázat benyújtási határideje:
A pályázati kiírás megjelenésétől 2015. december 1. napjáig lehet bejelenteni. 
 

Forrás és további információ: Jacsomedia.hu


A felvitel ideje: 2015. február 2.
B.Braun Medical Kft. hallgatói ösztöndíj pályázat 2015.

A Pro Progressio Alapítvány a B. Braun Medical Kft. támogatásával pályázatot hirdet a műszaki tanulmányokat folytató Bsc, MSc, PhD hallgatók részére ösztöndíj elnyerésére.

1./ Kutatási téma: orvostechnikai kutatás-fejlesztés: Orvosi készülékekben használható modern fejlesztési technológiák lehetőségeinek vizsgálata

2./ Az ösztöndíj elnyerésének feltételei:
Folyamatban lévő tanulmányok villamosmérnöki/informatikai karon (BSC, MSC, PhD)
C/C++/ Java/Javascript/ model bázisú programozási ismeretek
Angol nyelvtudás
Orvostechnikai területen szerzett tapasztalat előny

A pályázat beadásának határideje: 2015 során  folyamatosan várjuk a pályázatokat.

Forrás és további információ: Progressio.hu


A felvitel ideje: 2013. szeptember 18.
Nemzeti Agykutatási Program támogatása

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet ,,Nemzeti Agykutatási Program támogatása'' (KTIA_NAP_13) címmel.

A támogatás célja a ,,B'' alprogram keretében a  hazai agykutatói állomány bővítése külföldről hazatérő kutatók beilleszkedésének támogatásával.

A pályázatok benyújtása a ,,B'' alprogram keretében 2013. november 1. napjától folyamatosan a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2017.01.01 napjáig lehetséges.

Forrás: Nfu.hu