Határidős pályázatok


A felvitel ideje: 2014. március 27.
Logótervezési pályázat a Semmelweis Egyetem I. Sz. (Bókay) Gyermekklinika új logójának megalkotására

A pályázat témája
A Semmelweis Egyetem I. sz. (Bókay) Gyermekklinika új logójának megalkotása.

A pályázat alapvető célja olyan logót létrehozni, amely a Klinika gyermekközpontú szellemiségben végzett gyógyító tevékenységét a lehető legjobban tükrözi. Elvárás, hogy az új logó színes, barátságos, derűs és egyszerű legyen, megnyugtató érzéseket közvetítsen. Az új logó nem fogja kiváltani a hivatalos Semmelweis Egyetem logót.

Az új logó megjelenik a Klinika hivatalos felületein, kommunikációs és marketingeszközökön, az épületben elhelyezett anyagokon.

Háttér
Az idén 175 éves intézet Európa 4. legrégebbi gyermekkórháza. Ez a tradíció tükröződik a most használatos logóban. A Semmelweis Egyetem I. sz. (Bókay) Gyermekklinikáját magas szintű szakmai elismertség övezi oktató, kutató tevékenységéért, kiemelkedő a gyógyítási eredményeiért, orvosainak, nővéreinek áldozatkész munkájáért.
A Klinika tevékenységének kiemelt területe a koraszülött-ellátás és az újszülött kori szűrővizsgálatok, a szervtranszplantáltak és gyulladásos bélbetegségekben szenvedők kezelése.

Éves szinten 60 ezer újszülöttet szűrnek az ország minden részéről, 55 ezer járóbeteg és 8200 fekvőbeteg gyermeket kezelnek a 160 betegággyal felszerelt épületekben.
A Klinikán minden érték a gyermekek gyógyítását szolgálja. A gyógyítás mellett fontos törekvés a beteg gyermekek kórházi tartózkodásának kellemesebbé tétele.
Ezért döntött úgy a Klinika, hogy ezt szeretné logójában is kifejezésre juttatni.

A pályázók köre
A pályázat szakmabeliek (illusztrátorok, tervezőgrafikusok) számára nyitott.

Beküldési határidő
2014. április 18. 12:00 óra

Forrás és további információ: Semmelweis.hu


A felvitel ideje: 2014. április 15.
,,Richter Gedeon NyRt a Magyar Egészségügyért'' Közhasznú Alapítványának pszichiátriai pályázata

A pályázat célja:
A pályázat célja, a pszichiátria szakterületen belül az unipoláris depresszióban, bipoláris affektív zavar depressziós fázisában, pszichotikus betegségekben valamint Alzheimer-kórban szenvedő betegekkel minimum napi 6 órában foglalkozó pszichiáter szakorvosok:
- tudományos - szakmai fejlődésének, szakmai továbbképzésének támogatása,
- intézményeikben a kezelés és a betegellátás hatékonyságát javító eszközök, szoftverek beszerzésének támogatása.

Pályázók köre:
Unipoláris depresszióban, bipoláris affektív zavar depressziós fázisában, pszichotikus betegségekben valamint Alzheimer-kórban szenvedő betegekkel minimum napi 6 órában foglalkozó pszichiáter szakorvosok, pszichiátriai betegségekkel foglalkozó intézmények, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, alapítványok pályázhatnak, akiknek tagjai pszichiáter szakvizsgával rendelkeznek.

Beérkezési határidő: 2014. április 20. 
 

Forrás és további információ: Sote.hu


A felvitel ideje: 2014. március 13.
László Gergely pályázat

Az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Magyarországi Társasága 35 éven aluli szakemberek részére ez évben is meghirdeti a "Dr. László Gergely pályázatot". Az orvosi rehabilitáció bármely területén készített tudományos igényű munkával a rehabilitációs team valamennyi tagja pályázhat. A pályázat terjedelme ne haladja meg az 50 oldalt.

A pályázat beadása

A pályázat jeligés. A beadás postai úton történik, a benyújtás határideje: 2014. április 30-án 24.00 óra, amit a postabélyegző igazol. A postai borítékon a pályázat postacímét (ORFMMT "Dr. László Gergely pályázat", 1528 Budapest, Szanatórium u. 19.), valamint a jelszót kell feltüntetni. A pályázó adatait a postai borítékon belül, egy jelszóval ellátott zárt borítékban kell elhelyezni.

Minden pályázatot három lektor bírál el. 

Forrás és további információ: Rehab.hu


A felvitel ideje: 2014. március 21.
Pályázat az Év Gyógyszerésze cím elnyerésére

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamara - a Roche Magyarország Kft. támogatásával - célkitűzéseiknek megfelelően immár negyedik alkalommal pályázati felhívást tettek közzé az ''Év Gyógyszerésze'' cím elnyerésére.

A pályázat célja
Az ''Év Gyógyszerésze'' díjat és kitüntető címet elnyert gyógyszerésznek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét. A kiírók olyan gyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban, a gyógyszerfejlesztésben egyaránt.

A szavazatok beérkezésének határideje: 2014. április 30.

Forrás és további információ: Evgyogyszeresze.hu


A felvitel ideje: 2014. április 11.
Zinner Nándor emlékére kiírt pályázat

Minden 35 éven aluli fiatal orvos pályázhat. A munkának a pályázó - ortopédiával kapcsolatos - önálló tudományos (klinikai vagy alapkutatási) tevékenységéről kell számot adnia. Formai követelmények: tudományos közleményekhez hasonló szerkesztésben (bevezetés, célkitűzés, anyag-módszer, eredmény, összefoglalás, következtetés, irodalomjegyzék) legalább 20 oldalon, esztétikus formában kell benyújtani. A pályázatokat a mindenkori főtitkár címére kell elküldeni az adott év április 30-ig. A pályázatokat felkért bírálók véleményezik és értékelik. Eredményhirdetés az adott év Fiatal Orvosok Fórumán. Díjazás: I. helyezés: 250.000.- HUF II. helyezés: 200.000.- HUF III. helyezés: 150.000.- HUF 

Forrás és további információ: Doki.net


A felvitel ideje: 2014. április 9.
Osztálykirándulást támogatnak a Mesedoktorok - pályázat

Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok és általános iskolai osztályok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány Gyógyító Mesedoktorok mozgalma mesekönyv gyűjtő akciót szervez. Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket. A legtöbb könyvet összegyűjtő általános iskolás csapat 2014-es év végi osztálykirándulását az alapítvány fedezi, a legtöbb könyvet összegyűjtő óvodai csapat értékes díjazásban részesül. Az összes összegyűjtött könyv egészségügyi intézményekbe kerül szétosztásra, így a nemes célú programban egyébként is érdemes részt venni.
mesekönyvek

Egy intézményből külön - külön több osztály / csoport is részt vehet a jótékonysági versenyben.
Az alapítvánnyal az induló csoportok kapcsolattartója az osztályfőnök (óvodák esetén az óvónő).
Az induló / könyvet beküldő csapatok egyben és részenként is beküldhetik (határidőn belül) az összegyűjtött könyv adományokat. Minden küldeménynek tartalmaznia kell az intézmény nevét, címét, az osztályt / csoportot, a kapcsolattartó pedagógus nevét, telefonos elérhetőségét. A www.mesedoktorok.hu oldalon rendszeresen frissítésre kerül a csapatok által beküldött könyvek mennyisége, így a résztvevő csapatok között igazi verseny alakulhat ki.

Beküldhető minden új-és használt (de jó állapotban lévő) mesekönyv, ifjúsági regény, ismeretterjesztő gyermekkönyv, színező is.

A 2014-es évi mesekönyv gyűjtő akció 2014 április 1-től május 13-ig tart (a postára adás / leadás határideje).

Forrás és további információ: Mesedoktorok.hu


A felvitel ideje: 2014. április 4.
Hogyan élnek a vastagbélrákos betegek? - országos médiapályázat

Hányan gyógyulnak meg? Hogyan alakulnak a kezelések fényében az életkilátásaik? Milyen lehetőségek vannak ma, s milyen irányba halad a betegség kezelése? A Gyógyulj Velünk Egyesület, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége médiapályázatot hirdet: az egész országból várják a cikkeket, interjúkat, riportokat a vastagbélrákos betegekről.

A Gyógyulj Velünk Egyesület egy országos médiapályázat meghirdetésével szeretné elérni, hogy 2014-ben minél több fórumon kerüljön napirendre a vastagbélrák. A márciusi vastagbélrák ellenes nemzetközi hónapra időzített pályázati kiírásban a betegszervezet 750 ezer forint összdíjazást tűz ki a problémával foglalkozó újságírók-szerkesztők számára. Pályázni újságban vagy online felületen megjelent cikkel, rádióban, televízióban sugárzott riportokkal lehet. Nincs műfaji kötöttség: tudósítás, interjú, riport egyaránt eséllyel indul. A cél kettős: országszerte minél több vastagbélrákos beteg megnyilvánulhasson, s minél többen ismerjék meg a mai orvosi lehetőségeket és korlátokat. A kiíró szervezetek, s a pályázatot médiapartnerként támogató www.rakgyogyitas.hu betegtájékoztató portál szerkesztősége az egész ország területén segítséget nyújt betegegyesületi, szakorvosi kapcsolatokkal az újságíróknak, riportereknek.

A pályamunkák száma és minősége alapján dönt a bírálóbizottság arról, hogy a 750 ezer forintos keretet miként osztja fel a díjazottak között. Az értékelésben egyenlő esélyekkel indulnak a helyi és az országos médiumok. Az elérhető olvasók, hallgatók, nézők számától függetlenül egyaránt várják a helyi, a megyei és az országos napi-, heti- és havilapokban, tematikus médiumokban megjelent írásokat, online tartalmakat, rádiókban elhangzott, televíziókban vetített műsorokat, interjúkat, riportokat, tudósításokat. Pályázni a vastagbélrákról 2014. március 1. és 2014. október 20. között megjelenő anyagokkal lehet. A műfaji sokszínűségnek teret engedve tágak a határok: az írott pályázatok terjedelme 3-12 ezer karakter, a rádiós és televíziós műsoroké 2-30 perc lehet.

A pályázatok beérkezési határideje: 2014. október 21. Eredményhirdetés és díjkiosztó 2014. novemberben, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság kongresszusához kapcsolódó országos betegnapon lesz.

Forrás és további információ: Rakgyogyitas.hu


A felvitel ideje: 2013. szeptember 18.
Nemzeti Agykutatási Program támogatása

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet ,,Nemzeti Agykutatási Program támogatása'' (KTIA_NAP_13) címmel.

A támogatás célja a ,,B'' alprogram keretében a  hazai agykutatói állomány bővítése külföldről hazatérő kutatók beilleszkedésének támogatásával.

A pályázatok benyújtása a ,,B'' alprogram keretében 2013. november 1. napjától folyamatosan a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2017.01.01 napjáig lehetséges.

Forrás: Nfu.hu