Határidős pályázatok

A felvitel ideje: 2015. március 8.
,,Az év onkológusa - az én orvosom''

Ha Ön is találkozott olyan onkolóugs orvossal, akire hálás szeretettel gondol, mert különösen sokat tett gyógyulásáért, kérjük, ossza meg velünk tapasztalatát!

A legtöbb szavazatot kapott onkológus kapja meg a dr. Dollinger Gyula emlékérmet. 

Beküldési határidő: 2015. március 20.
 

Forrás és további információ: Rakliga.hu


A felvitel ideje: 2015. február 6.
Van 5 perced! A rák ellen - videópályázat

Hogyan ösztönöznéd életmódváltásra azokat, akinek évről évre növekszik az esélye arra, hogy rákos legyen? Mit ajánlanál, hogy csökkenjen a kockázat? Íme, itt vannak a válaszok és a lehetőség egy videópályázat keretében!

Tudtad, hogy, aki dohányzik, elhízott, nem sportol, helytelenül táplálkozik vagy esetleg stresszes, annak évről évre nagyobb az esélye arra, hogy rákos legyen?

Ismersz olyasvalakit a családodban, környezetedben, akire ráillenek a fentiek?

Mit mondanál neki? Hogyan ösztönöznéd életmódváltásra?

Most van öt perced. Mondd el, filmezd le, hogyan és min érdemes változtatni, hogy a rák kockázata a minimálisra csökkenjen. A filmekhez nincs műfaji megkötöttség, lehet fikciós vagy dokumentum, az alkotások legfeljebb 5 percesek lehetnek. Maximum 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, ha részt vennél egyedül vagy csapattal küldj e-mailt a videopalyazat @ egeszseg.hu címre. A válaszlevelünkben sok hasznos információt kapsz majd a rákbetegségről, a megelőzésről, a rák kockázatának a csökkentéséről.

A kész filmet küldd el március 25-ig fájlküldővel a videopalyzat @ egeszseg.hu címre, a tárgyba írd bele a filmed címét.

A filmeket szakmai zsűri és a közönség értékeli. A két nyertes az Adidas Magyarország sportcsomagját kapja ajándékba. A filmekre 2015. március 28. és 2015. április 8. között lehet szavazni a pályázat hivatalos Facebook oldalán.

A pályázatot az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal közösen a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt együttműködésével és az Adidas Magyarország támogatásával írja ki.
 

Forrás és további információ: Egeszseg.hu


A felvitel ideje: 2014. november 4.
Dr. László Gergely pályázat 2015

Az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Magyarországi Társasága 35 éven aluli szakemberek részére 2015-ben is meghirdeti a ,,Dr. László Gergely pályázatot''.

A pályázat tartalma
Az orvosi rehabilitáció bármely területén készített tudományos igényű munkával a rehabilitációs team valamennyi tagja pályázhat. A pályázat alapulhat főiskolai vagy egyetemi szakdolgozaton, de ez esetben ezt kérjük a kísérőlevélben jelölni. A pályázat nem lehet azonos Fiatalok Fórumára bejelentett előadás témájával. A pályázat terjedelme ne haladja meg az 50 oldalt. 

A pályázat beadása 
A pályázat jeligés. A pályázatot egy kinyomtatott példányban és 3 db CD-n kell benyújtani. A beadás postai úton történik, a benyújtás határideje: a 2015. március 31. 24.00 óra.

Forrás és további információ: Rehab.hu


A felvitel ideje: 2015. március 18.
Az Év Gyógyszerésze 2015

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara célkitűzéseiknek megfelelően immár ötödik alkalommal pályázati felhívást tettek közzé az ,,Év Gyógyszerésze'' cím elnyerésére.

Az ,,Év Gyógyszerésze'' díjat és kitüntető címet elnyert gyógyszerésznek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét. A kiírók olyan gyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban és a gyógyszerfejlesztésben egyaránt.

A szavazatok beérkezésének határideje: 2015. április 30.

A pályázat témakörei
Farmakoterápia management - múlt, jelen, jövő
Az idén 10 éves a gyógyszerészi gondozás - gyakorlati tapasztalatok
A Syncumar-ral kezelt betegek gondozásának jelentősége, protokollja
Gyógynövények alkalmazása a metabolikus szindróma terápiájában
Önmenedzselés a labordiagnosztikában - betegek edukációjának jelentősége
Környezettudatos patikai munka, zöld patika kialakítására tett kísérletek, bevett gyakorlatok

Forrás és további információ: Evgyogyszeresze.hu


A felvitel ideje: 2015. március 8.
,,Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák'' A korai felismerés esély a gyógyulásra c. pályázat

A Magyar Rákellenes Liga szeretné a média segítségével elérni, hogy az urak 40 éves kor fölött évente látogassanak el urológiai szakrendelésre is.

Hazánkban évente kb. 4000 friss prosztatarákos esetet diagnosztizálnak, és évente 1400-1600 férj, apa, testvér, jó barát veszíti el az életét prosztatarák miatt. Pedig az időben felfedezett prosztatarák gyógyítható. A korai felismerést szolgálják a szűrővizsgálatok, melyek fontosságát a statisztikák is alátámasztják: míg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a frissen diagnosztizált prosztatarákos esetek 80%-a műthető, azaz a betegség még nem terjedt a prosztata határain túl, addig Magyarországon az arány fordított: a betegek 70-80%-a már áttétekkel kerül orvoshoz. Ekkor a sebészi beavatkozás, amely a korai esetek 90%-ban tíz éven túli túlélést biztosít, már nem kerülhet szóba.

Pályázni a magyarországi írott, elektronikus (tv-rádió), hírügynökségi és online sajtóban 2015. február 1. és május 31. között megjelenő tudósítással, publikációval, interjúval, riporttal, max. 30 perc hosszú rádiós/tévés összeállítással, műsorral.

Nevezési határidő:  2015. június 15.
 

Forrás és további információ: Ots.mti.hu


A felvitel ideje: 2015. február 2.
B.Braun Medical Kft. hallgatói ösztöndíj pályázat 2015.

A Pro Progressio Alapítvány a B. Braun Medical Kft. támogatásával pályázatot hirdet a műszaki tanulmányokat folytató Bsc, MSc, PhD hallgatók részére ösztöndíj elnyerésére.

1./ Kutatási téma: orvostechnikai kutatás-fejlesztés: Orvosi készülékekben használható modern fejlesztési technológiák lehetőségeinek vizsgálata

2./ Az ösztöndíj elnyerésének feltételei:
Folyamatban lévő tanulmányok villamosmérnöki/informatikai karon (BSC, MSC, PhD)
C/C++/ Java/Javascript/ model bázisú programozási ismeretek
Angol nyelvtudás
Orvostechnikai területen szerzett tapasztalat előny

A pályázat beadásának határideje: 2015 során  folyamatosan várjuk a pályázatokat.

Forrás és további információ: Progressio.hu


A felvitel ideje: 2013. szeptember 18.
Nemzeti Agykutatási Program támogatása

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet ,,Nemzeti Agykutatási Program támogatása'' (KTIA_NAP_13) címmel.

A támogatás célja a ,,B'' alprogram keretében a  hazai agykutatói állomány bővítése külföldről hazatérő kutatók beilleszkedésének támogatásával.

A pályázatok benyújtása a ,,B'' alprogram keretében 2013. november 1. napjától folyamatosan a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2017.01.01 napjáig lehetséges.

Forrás: Nfu.hu