Határidős pályázatok

A felvitel ideje: 2014. július 4.
,,Kiváló Gyógyszertár - 2014'' pályázat

Az idén második alkalommal jelenik meg az egészségügy egészét átfogó Medicina évkönyv, amelyhez kapcsolódóan ,,Kiváló Gyógyszertár - 2014'' címmel pályázatot ír ki a kiadvány szerkesztőbizottsága. A díjakat minőségi szempontrendszer alapján ítélik oda.

A gyógyszertárak az emberek életterébe, a betegek és hozzátartozóik világába beépült ,,lakossági fórumok'', egészségügyi szolgáltatók. Az egészségügyi felvilágosítás, a betegségekkel és gyógyszerekkel kapcsolatos szakszerű tájékoztatás, a tanácsadás felelős intézményei. A gyógyszerészek hivatása, munkájuk minősége kiemelt jelentőségű az egészség értékként való elfogadásában.

A pályázatok beküldésének határideje: 2014. július 31. csütörtök
 

Forrás és további információ: Mgyk.hu


A felvitel ideje: 2014. május 27.
Felhívás a ,,Kedvenc Patikám'' cím elnyerésére

Idén a tavalyi elsöprő sikerre való tekintettel a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége - a Roche Magyarország Kft. támogatásával - ismét kampány felhívást tesznek közzé a ,,Kedvenc Patikám'' cím elnyerésére.

A KAMPÁNY CÉLJA
A kampány legfontosabb célja a betegek patikai szolgáltatásokkal való elégedettségének felmérése.
Ismételten a patikai munkára és a szolgáltatást igénybe vevő betegek érdekeire kívánjuk felhívni a figyelmet, illetve a feleket egymáshoz közelebb hozni minőségi fejlesztések által, mely azonban az elégedettséget befolyásoló tényezők ismerete nélkül nem lehetséges.

A KAMPÁNY FELTÉTELEI
A szavazatokért versenybe szállhat az ország bármely területéről minden aktív patika, gyógyszertár, melyekre szavazni a www.kedvencpatikam.hu weboldalon- (a Szavazás oldalon), illetve a médiában található kérdőívek kitöltésével, és beküldésével lehet. A kampány 2014. szeptember 30-ig tart, a szavazatokat ezen a napon még le lehet adni.

Forrás és további információ: Kedvencpatikam.hu


A felvitel ideje: 2014. április 4.
Hogyan élnek a vastagbélrákos betegek? - országos médiapályázat

Hányan gyógyulnak meg? Hogyan alakulnak a kezelések fényében az életkilátásaik? Milyen lehetőségek vannak ma, s milyen irányba halad a betegség kezelése? A Gyógyulj Velünk Egyesület, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége médiapályázatot hirdet: az egész országból várják a cikkeket, interjúkat, riportokat a vastagbélrákos betegekről.

A Gyógyulj Velünk Egyesület egy országos médiapályázat meghirdetésével szeretné elérni, hogy 2014-ben minél több fórumon kerüljön napirendre a vastagbélrák. A márciusi vastagbélrák ellenes nemzetközi hónapra időzített pályázati kiírásban a betegszervezet 750 ezer forint összdíjazást tűz ki a problémával foglalkozó újságírók-szerkesztők számára. Pályázni újságban vagy online felületen megjelent cikkel, rádióban, televízióban sugárzott riportokkal lehet. Nincs műfaji kötöttség: tudósítás, interjú, riport egyaránt eséllyel indul. A cél kettős: országszerte minél több vastagbélrákos beteg megnyilvánulhasson, s minél többen ismerjék meg a mai orvosi lehetőségeket és korlátokat. A kiíró szervezetek, s a pályázatot médiapartnerként támogató www.rakgyogyitas.hu betegtájékoztató portál szerkesztősége az egész ország területén segítséget nyújt betegegyesületi, szakorvosi kapcsolatokkal az újságíróknak, riportereknek.

A pályamunkák száma és minősége alapján dönt a bírálóbizottság arról, hogy a 750 ezer forintos keretet miként osztja fel a díjazottak között. Az értékelésben egyenlő esélyekkel indulnak a helyi és az országos médiumok. Az elérhető olvasók, hallgatók, nézők számától függetlenül egyaránt várják a helyi, a megyei és az országos napi-, heti- és havilapokban, tematikus médiumokban megjelent írásokat, online tartalmakat, rádiókban elhangzott, televíziókban vetített műsorokat, interjúkat, riportokat, tudósításokat. Pályázni a vastagbélrákról 2014. március 1. és 2014. október 20. között megjelenő anyagokkal lehet. A műfaji sokszínűségnek teret engedve tágak a határok: az írott pályázatok terjedelme 3-12 ezer karakter, a rádiós és televíziós műsoroké 2-30 perc lehet.

A pályázatok beérkezési határideje: 2014. október 21. Eredményhirdetés és díjkiosztó 2014. novemberben, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság kongresszusához kapcsolódó országos betegnapon lesz.

Forrás és további információ: Rakgyogyitas.hu


A felvitel ideje: 2014. május 27.
Hallgatói Ötletbörze 2014

Egyesületünk pályázatot ír ki felsőoktatásban tanuló hallgatók számára ,,A jövő egészségügyi komplexuma'' címmel.

A jelen ötletbörzével az IFK Budapest egyik emblematikus városrészének lehetséges vízióit, távoli jövőbeni szerepét és funkcióit kívánja felmérni a jövő szakembereinek mozgósításával.

Az IFK jelen pályázati felhívással arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mennyire összetett feladat az ingatlanfejlesztés, milyen sok különböző szempont és szakterület összehangolására van szükség akár csak egy megfelelő koncepció összeállításához is. Az idei kiírásban ezért olyan szakterület került kiválasztásra – egészségügy -, ahol érintkeznek és akár megütköznek egymással a gazdasági szempontok és a közérdekek, az állam és magánszféra vagy másképpen a közfinanszírozás és a magán befektetések. 

Pályázat leadási határideje: 2014. október 31. 12:00

Forrás és további információ: Ifk-egyesulet.hu


A felvitel ideje: 2013. szeptember 18.
Nemzeti Agykutatási Program támogatása

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet ,,Nemzeti Agykutatási Program támogatása'' (KTIA_NAP_13) címmel.

A támogatás célja a ,,B'' alprogram keretében a  hazai agykutatói állomány bővítése külföldről hazatérő kutatók beilleszkedésének támogatásával.

A pályázatok benyújtása a ,,B'' alprogram keretében 2013. november 1. napjától folyamatosan a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2017.01.01 napjáig lehetséges.

Forrás: Nfu.hu